Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png

EDENHALL-4.gif

EDENHALL 754

EDENHALL - 754 Det kompletta upptagarsystemet med COMBI CLEAN-rensverk. Vibrerande plogar, dubbelroulettrensning, "Nyhet" med rensmatta med överliggande matta och en bred tankelevatormatta med medbringare. Allt med individuellt ställbara hastigheter för maximal renskvalité, och bästa resultat. 

 

Slaghack med blastskruv

Slaghacken drivs hydrauliskt och är försedd med en horisontell rotoraxel med lätta slagor och ändlös blastskruv. En ändlös blastskruv skruvar blasten i sidled för minimalt blastmotstånd. Som tillval kan en spridartallrik monteras för att sprida blasten över ett större område. Läs mer, extra utrustning»

Automatisk höjdreglering som regleras ifrån förarplats.

 

Integralslaghack

Integralslaghacken är utrustad med fler slagor och större rotoraxel. Blasten styrs ner mellan raderna av fördelare inne i huven.

Automatisk höjdreglering som regleras ifrån förarplats.


 

Topp-E-Matic

Topp-E-Matic 

Disctoppare:

Läs mer, extra utrustning»

Sida-Djup

Styrenhet med minimalt rörliga delar, kullagerlagrad. Släpmedarna känner av betans placering, och robotarmen justerar plogarna till rätt läge. Hög precision. Djupet justeras ifrån förarplats.

754:an är utrustad med dubbla styrenheter för att kunna hålla hög följsamhet i radstyrningen, med en lätt knapptryckning kan en styrenhet kopplas bort. De dubbla styrenheter sköter även djuphållningen, så varje plog i upptagaren ligger på rätt djup oavsett betfältets ojämnheter

Robotarm

Maskinen är utrustad med ett unikt dubbelramsystem, som gör maskinen lättmanövrerad och smidig. Med hjälp av sida-/djupautomatik och en avancerad robotarm, kan plogarna hela tiden följa raderna med stor noggrannhet, samtidigt som man med draget styr huvudramen till bästa spårning, att motverka sidolut mm. Dessutom är rörliga vikten vid sidojustering av plogarna liten. När robotarmen når ändläge korrigeras automatiskt huvuddraget.

Vibrerande plogar

De vibrerande plogarna är välkända och kraftfulla och fungerar i alla förhållande. Långa plogben samt en grov konstruktion ger rymlighet i plogen samt ett bättre betflöde. Betan vibreras upp ur jorden med minimalt rotspill och med porös jord på betan som lätt rensas bort i maskinen.
Plogarna är individuellt fjädrande.

Paddelaxel

För att öka hastigheten i plogarna.

Förbättrade egenskaper framförallt vid körning i kuperad terräng eller mycket lös jord.

 

 

Hjulplogar

Hydrauliskt drivna hjulplogar med kraftfulla växellådor för minimalt underhåll. Pivotupphängda stenutlösande hjulplogar med ställbar vinkel på intaget. Hastigheten på hjulen är ställbar ifrån förarplats.

Rensverk

Rensverket består av tre rouletter. De två större rouletterna kan utrustas med justerbar hastighet ifrån traktornhastigheten på dessa kan justeras ifrån förarplats. Rouletterna kan vara öppna eller stängda och med olika antal pinnar.​

 


Grinderna kan antingen utrustad med pigtails eller horisontella grinder.
Tredje grinden justeras hydrauliskt ifrån förarplats.

Grind nummer två kan justeras manuellt eller hydrauliskt.

Gummirensverket drivs med kevlartandremmar för minimalt underhåll.

Elevator

Bettransporten ifrån rensverket upp till bettanken sker med en bred gummibandsmatta som lägger in betorna i bakkanten, när betvolymen efterhand stiger i bettanken fördelas betorna ut av en transportskruv till maximal fyllnadsgrad.

Hastigheten på elevatormattan är justerbar

 

Bettank

Elevatortanken är en stabil tvådelad konstruktion för 12 tons volym.

Steglös justerbar tömning för snabb avlastning. Avlastningshöjden är reglerbar från 2 till 4 meter. Den låga avlastningselevatorn ger möjlighet att lasta av direkt i lastbil eller betstuka.

 

Hydraulsystem

Upptagaren är fullhydraulisk. Kraftöverföringsaxeln driver ett eget pumpsystem med sju pumpkretsar för att få maximal verkningsgrad. De flesta motorer på upptagaren är med steglös reglering.
Oljetanken på upptagaren är inrymd i huvudramen som rymmer ca. 350 liter, med inbyggd filtrering och oljenivåvakt som stänger automatiskt av systemet vid läckage.

Traktorns hydraulsystem förser maskinens styrsytem. Danfossventilen den välprövande kan både slutet och öppet hydraulsystem anslutas.

Ventilen har även en extern LS-anslutning.

 

Boggi

De två hjulen Trelleborg 600/65 x R34'' bidrar till ett lågt marktryck och stabilitet. Boggiaxeln är justerbar 0,95 m i sidled vilket ger upptagaren goda öppnings-egenskaper.

Läs mer om däckval, extra utrustning» 

 

Höger hjul

Det stora hjulet bidrar också till det låga marktrycket.

Standard dimensioner: 900/65 x R32"

Läs mer om däckval, exExtra tillbehörtra utrustning» 


Styrsystem

Touch screen monitor för lätt manövrering av maskinen.

Huvudfunktionerna styrs med joysticken.

Säkerhetsutrustning

EDENHALL - 754 är säkerhetsutrustad för effektivt och säkert användande. Plåtgaller är noga utformade för bästa skyddande effekt, och för att i onödan inte störa arbetet med maskinen. Nödstoppsbrytare finns på maskinens båda sidor och kan lätt nås för snabbstopp om olyckstillbud uppstår. 

Edenhall 754 är CE-märkt. 

 

Tekniska Data

Vikt: 9990 kg Tankvolym: 12 ton
Längd: 8,0 m Avlastningshöjd: 2,0 - 4,0 m
Höjd: 4,0 m Hjulutrustning:
Transportbredd: 3,4 m Höger 900/60 x R32"
Radavstånd: 45 - 50 cm Vänster (boggi) 600/65 x R34"

Traktor utrustning

Kraftuttag: 1000 rpm
El: 12 Volt
Rekommenderd traktor: 180 kw

Enligt nya bromsreglementet får maskinen endast transporteras med en traktorvikt på lägst 4500 kg.

Dansk-flagga.png

Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

253 41  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. 042-324050

Följ oss på

Faceb.jpg