Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png

EDENHALL-4.gif

Om oss Edenhall idag Fakta och siffror Ägare Vår historia Kontakta oss Hitta oss

Ett familjeföretag i ständig utveckling

Edenhall grundades 1926 av Birger Wilhelmsson. 1951 övertogs företaget av sönerna Ernst

och Karl-Erik Wilhelmsson som delade företaget i två avdelningar, en VVS- och en verkstadsavdelning. Edenhall växte och behövde större lokaler. 1983 flyttade VVS-delen ut och bildade ett nytt bolag med ett nytt namn. 1988 tog Gunnar, Bengt och Bertil Wilhelmsson, som är den tredje generationen, över Edenhall. Sedan 2010 är det Gunnar och Bertil som driver företaget.

Med starka ägare och fortsatt produktutveckling, styrd av lantbrukets behov över hela Europa,

ser vi på framtiden med stor optimism och tillförsikt. Vi drivs av att hela tiden utvecklas, vilket också uppmärksammats av andra. 2010 och 2012 blev vi utsedd till Årets Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Vi har också alltid ögonen öppna för nya marknader. Under våren 2013 inledde vi till exempel ett samarbete med den tyska maskintillverkaren Schmotzer Agrartechnik GMBH, vars radrensare numera ingår i vårt produktsortiment.

Men även om vi växer och blir större är de nära kundrelationerna, som började byggas redan på Birgers tid, vårt främsta konkurrensvapen. Många av dagens kunder har vi arbetat med under lång tid, vilket vi ser som ett fint bevis på att jobbet vi gör är uppskattat.

Edenhall grundades 1926

Antal anställda: 12 st

Omsättning: ca. 25 miljoner

Marknadsandelar Sverige ca: 20 %

Exportländer: Finland, Danmark, Norge, Holland, Belgien, Tyskland, Schweiz, England, Polen, Slovenien, Lettland, Litauen, Vitryssland, Ryssland, Ukraina och Egypten.

Dansk-flagga.png

Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

253 41  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. 042-324050

Följ oss på

Faceb.jpg