Edenhall-sockerbeta.jpg EDENHALL-12.jpg

EDENHALL 753, 754

EDENHALL 753, 754

EDENHALL - 753, 754 Det kompletta upptagarsystemet med COMBI CLEAN-rensverk. Vibrerande plogar, dubbelroulettrensning, med rensmatta med överliggande matta och en bred tankelevatormatta med medbringare. Allt med individuellt ställbara hastigheter för maximal renskvalité, och bästa resultat.

Edenhall har utvecklat och tillverkat betmaskiner sedan 1950-talet. Baserat på denna erfarenhet har vi byggt upp ett komplett produktprogram med tillhörande utrustning samt även säkerhetssystem och utbildning runt dessa produkter. Tillverkningen sker med höga kvalitetskrav och vi väljer främst av allt kvalitetskomponenter i våra produkter. En viktig del i vår verksamhet är vår mycket höga tillgänglighet vad det gäller efterföljande service.

Slaghack med blastskruv

Slaghacken drivs hydrauliskt och är försedd med en horisontell rotoraxel med lätta slagor och ändlös blastskruv. En ändlös blastskruv skruvar blasten i sidled för minimalt blastmotstånd.
Automatisk höjdreglering som regleras ifrån förarplats.

Som tillval kan en spridartallrik monteras för att sprida blasten över ett större område.

Läs mer, extra utrustning»


 

Integralslaghack

Integralslaghacken är utrustad med fler slagor och större rotoraxel. Blasten styrs ner mellan raderna av fördelare inne i huven.

Automatisk höjdreglering som regleras ifrån förarplats.

 

Micro-Toppare

ROPA:s toppare, senaste tekniken.

Micro-Topper knivgallret följer varje bethuvud och justerar trimningsgapet på betnackens storlek, så att betorna inte skärs för mycket och för att ge maximal avkastning. Avståndet mellan kniv och galler kan enkelt justeras från hytten.

Topp-E-Matic

Topp-E-Matic, vår egen välbeprövade toppare.

Valfritt alternativ

Disctoppare: extra utrustning

Läs mer, extra utrustning»

Sida-Djup

Styrenhet med minimalt rörliga delar, kullagerlagrad. Släpmedarna känner av betans placering, och robotarmen justerar plogarna till rätt läge.
Hög precision. Djupet justeras ifrån förarplats.

753, 754:an är utrustad med dubbla styrenheter för att kunna hålla hög följsamhet i radstyrningen, med en lätt knapptryckning kan en styrenhet kopplas bort. De dubbla styrenheter sköter även djuphållningen, så varje plog i upptagaren ligger på rätt djup oavsett betfältets ojämnheter.

Robotarm

Maskinen är utrustad med ett unikt dubbelramsystem, som gör maskinen lättmanövrerad och smidig. Med hjälp av sida-/djupautomatik och en avancerad robotarm, kan plogarna hela tiden följa raderna med stor noggrannhet, samtidigt som man med draget styr huvudramen till bästa spårning, att motverka sidolut mm. Dessutom är rörliga vikten vid sidojustering av plogarna liten. När robotarmen når ändläge korrigeras automatiskt huvuddraget.

Vibrerande plogar

De vibrerande plogarna är välkända och kraftfulla och fungerar i alla förhållande. Långa plogben samt en grov konstruktion ger rymlighet i plogen samt ett bättre betflöde. Betan vibreras upp ur jorden med minimalt rotspill och med porös jord på betan som lätt rensas bort i maskinen.
Plogarna är individuellt fjädrande.

Paddelaxel

För att öka hastigheten i plogarna.

Förbättrade egenskaper framförallt vid körning i kuperad terräng eller mycket lös jord.

Hjulplogar

Hydrauliskt drivna hjulplogar med kraftfulla växellådor för minimalt underhåll. Pivotupphängda stenutlösande hjulplogar med ställbar vinkel på intaget.
Hastigheten på hjulen är ställbar ifrån förarplats.

Rensverk

Rensverket består av tre rouletter. De två större rouletterna kan utrustas med justerbar hastighet ifrån traktornhastigheten på dessa kan justeras ifrån förarplats. Rouletterna kan vara öppna eller stängda och med olika antal pinnar.

Grinderna kan antingen utrustad med pigtails eller horisontella grinder.
Tredje grinden justeras hydrauliskt ifrån förarplats.

Grind nummer två kan justeras manuellt eller hydrauliskt.

Gummirensverket drivs med kevlartandremmar för minimalt underhåll.

Elevator

Bettransporten ifrån rensverket upp till bettanken sker med en bred gummibandsmatta som lägger in betorna i bakkanten, när betvolymen efterhand stiger i bettanken fördelas betorna ut av en transportskruv till maximal fyllnadsgrad.

Hastigheten på elevatormattan är justerbar.

Bettank

Elevatortanken är en stabil tvådelad konstruktion för 12 tons volym.

Steglös justerbar tömning för snabb avlastning. Avlastningshöjden är reglerbar från 2 till 4 meter. Den låga avlastningselevatorn ger möjlighet att lasta av direkt i lastbil eller betstuka.

Hydraulsystem

Upptagaren är fullhydraulisk. Kraftöverföringsaxeln driver ett eget pumpsystem med sju pumpkretsar för att få maximal verkningsgrad. De flesta motorer på upptagaren är med steglös reglering.
Oljetanken på upptagaren är inrymd i huvudramen som rymmer ca. 350 liter, med inbyggd filtrering och oljenivåvakt som stänger automatiskt av systemet vid läckage.

Traktorns hydraulsystem förser maskinens styrsytem. Danfossventilen den välprövande kan både slutet och öppet hydraulsystem anslutas.

Ventilen har även en extern LS-anslutning.

Boggi

De två hjulen Trelleborg 600/65 x R34'' bidrar till ett lågt marktryck och stabilitet. Boggiaxeln är justerbar 0,95 m i sidled vilket ger upptagaren goda öppningsegenskaper.

Läs mer om däckval, extra utrustning» 

Höger hjul

Det stora hjulet bidrar också till det låga marktrycket.

Standard dimensioner 753: 800/65 x R32"
Standard dimensioner 754: 900/60 x R32"

Läs mer om däckval, extra utrustning» 

Styrsystem

Touch screen monitor för lätt manövrering av maskinen.

Huvudfunktionerna styrs med joysticken.

Säkerhetsutrustning

EDENHALL - 753, 754 är säkerhetsutrustad för effektivt och säkert användande. Plåtgaller är noga utformade för bästa skyddande effekt, och för att i onödan inte störa arbetet med maskinen. Nödstoppsbrytare finns på maskinens båda sidor och kan lätt nås för snabbstopp om olyckstillbud uppstår. 

Edenhall 753, 754 är CE-märkt.

Tekniska Data

Vikt: 9990 kg Tankvolym: 12 ton
Längd: 8,0 m Avlastningshöjd: 2,0 - 4,0 m
Höjd: 4,0 m Hjulutrustning:
Transportbredd: 3,4 m Höger 753: 800/65 x R32"     754: 900/60 x R32"
Radavstånd: 45 - 50 cm Vänster (boggi) 753, 754: 600/65 x R34"

Traktor utrustning

Kraftuttag: 1000 rpm
El: 12 Volt
Rekommenderad traktor: 753
Rekommenderad traktor: 754

140 kw
180 kw

Enligt nya bromsreglementet får maskinen endast transporteras med en traktorvikt på lägst 4500 kg.

Dansk-flagga.png

Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

SE-253 43  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. +4642324050

Vi syns även på

Faceb.jpg