Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png

EDENHALL-4.gif

Ropa-Tiger-5_011.jpg

Edenhall inleder samarbete med Ropa Fahrzeug- und Maschinenbau GmbH

Under våren 2015 inleder Edenhall Mekanisk Verkstad AB ett samarbete med den tyska maskintillverkaren Ropa Fahrzeug‐ und Maschinenbau GmbH. Ropa är världens största tillverkare av självgående sockerbetsupptagare samt renslastare för sockerbetor. Ropa har även nyligen tagit upp ett program för tillverkning av potatisupptagare. Edenhall kommer att fungera som fullskalig återförsäljare för Ropa med ansvar för både försäljning och service på den svenska marknaden. Med detta samarbete vill både Edenhall och Ropa kraftigare profilera sig på den svenska sockerbetsmarknaden.

Edenhall är ett väletablerat familjeföretag inom lantbruket och främst sockerbetsodling. Edenhall har sin verksamhet i Vallåkra söder om Helsingborg och tillverkar idag bogserade sockerbetsupptagare och har så gjort sedan slutet av 50‐talet. Idag är det 3‐ och 4 radiga upptagare som produceras av modellerna 753 & 754.

Edenhall har också en betydande legotillverkning som komplement till produktionen av sockerbetsupptagare samt är återförsäljare av den tysktillverkade radrensaren Schmotzer.

Även Ropa är precis som Edenhall ett familjeägt företag med huvudkontor och tillverkning i tyska Sittelsdorf, norr om München. Ropa har funnits i branschen sen 70‐talet. Ropa är idag världens största tillverkare av självgående upptagare och renslastare för sockerbetor. I maskinprogrammet ingår; Renslastaren ROPA Maus samt 6‐radiga upptagare som Tiger med 30 tons tankkapacitet och 3 hjulaxlar samt den mindre varianten Panther med 2 hjulaxlar och 20 tons tankkapacitet. Tiger byggs även som 9‐radig. Sockerbetsupptagaren Tiger 5 blev under våren 2015 utnämnd till årets maskin i kategorin potatis‐ och sockerbetsteknologi på lantbruksmässan SIMA i Paris.

Med detta samarbete kan Edenhall nu som enda aktör på svenska marknaden erbjuda ett komplett program för betodling. Edenhalls befintliga sortiment med Schmotzers radrensare och Edenhalls egna bogserade upptagare samt elevatorvagnen E25 kompletteras nu med Ropas sortiment av 6‐ och 9 radiga upptagare samt den självgående renslastaren Ropa Maus. Genom en kombination av Edenhalls erfarenhet och erkänt goda service samt Ropas erkänt höga kvalité och tekniska utveckling kommer Edenhall och Ropa stärka sina positioner på den svenska sockerbetsmarknaden.

Edenhall-11-720x4921.jpg

Läs mer på ROPA´s hemsida» 

Dansk-flagga.png

Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

253 41  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. 042-324050

Följ oss på

Faceb.jpg