Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png Flag_of_Germany_svg-2.png

Flagge_Edenhall_Imagebrochure-1-2.jpg

EDENHALL-12.jpg

Panther 2

ROPA skjuter fram till en ny prestationsdimension med Panther 2. Sportig modern design med en manövrerbarhet och smidighet som liknar en "arbetshäst" det är ett rent nöje och ta upp betor med nya Panther 2. Det finns tillräckligt med kraftreserver för de mest extrema upptagningsförhållandena, och med XL-bordet visas mittpunkten av allt: den nya 700 hk eller 768 hk Volvo inline-motorn med pumpdysinjektion och 16,12 liters kapacitet. Det prisbelönta minskningen av marktrycket och chassisystemet med rullstabilisering och automatisk lutningskompensation har integrerats felfritt i den nya maskindesignen. Utlastningselevatorn som härrör från Tiger 6 med en kraftfullare tanktömning underlättar snabbare tömning under körning. Den nya komfortkabinen med pekskärm och många automatiska program är utgångspunkten för enastående körkomfort och de bästa upptagningsresultaten.

Volvo motor 16.12 liters deplacement - 2 alternativ

Motorn i ROPA Tiger 6, 515 kW (700 hk) med sin 6-cylindrade Volvo motor (utsläppsnivå EPA 4 final), 16,12 liters deplacement, pumpdysinsprutning (PNI), SCR-katalysator och AdBlue som är nu ännu mer effektiv.


För ännu mer kraft i Tiger 6 erbjuder ROPA 565 kW (768 hk) Volvo inline 6-cylindrig motor med 16,12 liters deplacement och pumpdysorinjektion (PNI). Det robusta kraftpaketet kräver ingen AdBlue, SCR-katalysator och avgasrening.

Plogaggregat

 Alla ROPA plogaggregat har en helt hydraulisk drivenhet för hela plogen. Plogaggregat med 5, 8 och 9 rader finns med olika radavstånd. Radavståndet på 6-radiga variabelplogar kan radavståndet eventuellt justeras från hytten.
Föraren har en utmärkt utsikt över hela plogaggregatet, och ser alla raderna och resultatet från Micro-Topparna. Varje plogkropp med sin underhållsfria linjära rörelse upp till 70 mm anpassar sig till betraden. Långa glidaxlar minimerar tvärgående krafter och förenklar också radjustering.

Viktoptimerad RR-plogbord med individuell justering på varje plog.

RR-upptagaren är utrustad med motroterande oscillerande rensvalsar, sju lyftvalsar, helt underhållsfria hydrauliskt stenutlösning och enstegsjustering av plogdjupet. De 850 mm stora djupstyrningshjulen i kombination med den intelligenta trepunktsupphängningen garanterar noggrann djupstyrning av plogaggregatet. Underhållskostnader minimeras med justerbara koniska rullager i växellådor och skakplogar.

Chassikoncept med kompensationssystem för hjulbelastning och datorstyrd lutningsnivå

 ROPA Panther 2 har ett innovativt chassikoncept med 2 pendelaxlar i kombination med 4 stabiliserande cylindrar. Jämfört med konventionellt chassi med 2-axelad betupptagare minskar maskinens svängning med 50 procent. Anledningen till förbättringen är den hydrauliska anslutningen av stabiliseringscylindrarna på fram- och bakaxlarna på ena sidan, så ojämnhet på ett hjul påverkar bara ramen med 50 procent jämfört med det tidigare systemet. Tack vare minskningen av svajningen i chassit förbättras rad- och djupstyrningen samtidigt, eftersom ramen är medelvärdet till båda axlarnas position.

Automatisk lutningskompensation

På sidolut lutar chassit mot lutningen.

 

 

 

Manöverbarhet

Viktoptimerad RR-lyftare med individuell justering på varje plog.

  • -  TOP-manövrerbarhet med 60 ° ledningsvinkel
  • -  Optimal ledposition - 1650 mm bakom framaxeln
  • -  Chassit lutar mot mitten av cirkeln under snabbkörning i kurvor
  • -  Lättkörd, även på små fält
  • -  Liten vändradie
  • -  40 km / h på vägtransport endast 1265 rpm.

Ny förarhytt med nytt driftskoncept

Den lätta, sköna och attraktiva inredningen i den nya hytten garanterar den mest bekväma driften. Det finns generöst dimensionerade hyllor, förvaringsutrymmen och gott om utrymme runt föraren. En luftkonditionering och den integrerade stolsventilering för heta dagar och stolsvärmare för kallare väder är standardutrustning. Extremt kraftfulla fullt LED-arbetsljus vänder på natten till dag.

Intuitivt dual operating concept - ROPA kombinerar under namnet R-Concept sin nya intuitiva operationsfilosofi. En stor 12,1 tums pekskärm är maskinens informations- och kommandocentral. Härifrån övervakar operatören hela maskinen, får information om driftsförhållanden och prestandadata, justerar funktioner och maskinens arbetsresultat.

Intryck

Summan av den nya utvecklingen i Panther 2 resulterar i ökad daglig produktion och en minskning av driftskostnaderna, samtidigt som underhåll och service förenklas. Maskinoperatören har ökad kör- och manöverkomfort samtidigt som man uppnår en ekonomisk, skonsam och effektiv skörd av sockerbetor.

Dansk-flagga.png


Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

SE-253 43  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. +4642324050

Vi syns även på

Faceb.jpg