Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png Flag_of_Germany_svg-2.png

Flagge_Edenhall_Imagebrochure-1-2.jpg

EDENHALL-12.jpg

Upptagare & teknik

Teknik och detaljer

Lyftaggregat, motorrum och hytter i den nya ROPA Tiger 6- och Panther 2-serien är i stor utsträckning identiska i enlighet med ROPAs designfilosofi. Werner Hofbauer visar runt under kupén på den nya ROPA Panther 2 och visar några av de många nya detaljerna.

RR Upptagaren

Viktoptimerad RR-lyftare med enkelriktad justering

RR-Upptagaren är utrustad med motroterande skakningsplogar, sju lyftrullar, helt underhållsfritt hydrauliskt stenutlösning och enkelriktad justering av plogdjupet.

De 850 mm stora djupstyrningshjulen i kombination med den intelligenta trepunktsfjädringen garanterar noggrann djupstyrning av plogarna. Underhållskostnader minimeras med justerbara koniska rullager i växellådor och oscillerande plogdrivningar. Den praktiska underhållsupplyftningen lyfter slaghacken och plogaggregatet 90 grader för enkel inspektion och service av slaghacksknivar, blastknivar och plogskär. Bekvämt och praktisk!

Detaljer

Bekväm underhållsupplyft

Slaghacken kan lyftas hydrauliskt 90° ovanför skruvbordet för service och inspektion. Det lyftas från hytten med en knapptryckning eller att föraren kan lämna hytten och från marken med en tryckknapp ifrån den utvändiga panelen, se nästa.

Starta motorn

Motorn kan startas genom att trycka på en knapp på plogaggregatet och även ställa in önskat underhållsläge på slaghack och plogaggregat.

PR Upptagaren

PR-upptagaren med hydraulisk stenutlösning

PR2h-upptagaren är utrustad med motroterande oscillerande plogar och helt underhållsfritt hydrauliskt stenutlösning.
De 900 mm stora djupstyrningshjulen i kombination med den intelligenta trepunktsupphängningen garanterar noggrann djupstyrning av upptagaren. Underhållskostnader minimeras med justerbara koniskt rullager i drivenheter och vibroplogar.

Bekväma detaljer i serviceposition

Den robusta PR-upptagaren är konstruerad för de tuffaste förhållandena. Slaghacken ​kan lyftas hydrauliskt 90° över lyftanordningen för service och installation. Den kan lyftas från kupén genom att trycka på en knapp utan att föraren behöver lämna hytten eller från marken med tryckknappen utan att behöva sätta in stiften.


Slaghacks enheten

PAS/RAS PAS blastspridning

Blasten ​strimlas och transporteras av en blastskruv till spridartallriken, som sprider blasten över det upptagna området. Ett tryck på knappen i hytten växlar om hacken. En valfri blastuppsamlingstransportör kan installeras för blastsamling för biogas eller till djurfoder.

PAS/RAS integralhack

ROPA allround slaghack med integral hack.
Betblasten är strimlad och slås ner mellan raderna. Ett tryck på knappen i hytten växlar om hacken till integralhack.

PIS/RIS - ROPA integral hack

ROPA integral hack - standardmodell för normala skördeförhållanden
Blast från betor och nackar blir krossade med robusta slagor och sprider blasten mellan raderna. Denna process sprider betblasten med alla sina näringsämnen jämnt över marken och bildar den optimala grunden för den efterföljande odling för en snabb omvandling av det gröna blasten till humus.

Micro-topparen

Micro-Topper kammen följer varje bethuvud och justerar trimningsgapet till huvudets storlek, så att betorna inte skärs för mycket och ger maximal avkastning. Avståndet mellan kniv och galler kan enkelt justeras från hytten. Du kan välja mellan toppning och "rakning" endast blast (micro-toppning).

Maximal intäkt utan extra ansträngning

PR lyt Gummi putsning

De båda hydrauliskt drivna rotoraxlarna kan varvtalet och höjden ställas in oberoende av varandra - unikt! Olika inställningar kan lagras och nås på joysticken med hjälp av en minnesfunktion. Varje rotoraxel kan höjden ställas in oberoende av varandra. Som en följd av detta kan föraren reagera snabbt och effektivt på olika förhållanden på grund av att betfälten ändras. Olika inställningar kan lagras och nås på joysticken med hjälp av en minnesfunktion.

PES/RES - ROPA Gummi putsning

Rensverk

Den hydrauliskt spända renstransportören transporterar effektivt betorna till det första rouletthjulet. Portalaxeln möjliggör maximal genomströmning utan att sänka betflödet eller skada betorna. Föraren kan steglöst ställa in elevatorbandets hastighet och om nödvändigt vända om det behövs från hytten. Den automatiska betflödesmonitorn hindrar på ett tillförlitligt sätt maskinen från att betorna strömma över maskinen. Tre rouletthjul rensar betorna extremt effektivt och transporterar dem sedan till nästa steg.

Bettanken

43 m³ stor bettank

Den automatiska tankpåfyllningen möjliggör optimal fyllnad under alla skördeförhållanden genom utmärkt viktfördelning.

Avkastningsindikator med ultraljudssensorer

Två ultraljudssensorer mäter avkastningen, den totala tankinnehållet och sparar resultatet i orderdatabasen.

Utlastningselevatorn

Extra lång utlastningselevator - snabbare tömning av bettanken

Den nya extremt långa utlastningselevatorn ligger mellan de två bakaxlarna och kan höjas ytterligare med högre däck. Det är en stor fördel när man lastar på vagnar som kör längs sidan, eftersom överföringsvinkeln är grundare. Utlastningselevatorn är 3-ledad vikbar och 2000 mm bred för ännu enklare utlastning i 10 meter breda stukor eller lastning på släpvagnar. Tanktömningen med förbättrad prestanda jämfört med Tiger 5 säkerställer snabbare lastning av vagnar under körning. Mjuka polyuretanfingrar garanterar hög matningskapacitet med korta avlastningstider på mindre än 50 sekunder. med en full bettank med mer än 43 m³. Den automatiska tankutfyllningen möjliggör optimal utjämning under alla skördeförhållanden genom utmärkt viktfördelning. Två ultraljudssensorer mäter lasten genom att sammanställa tankvikten och spara den i databasen.

Snabbare lastning av lastbilar, mjuk och bekväm tanktömmning

Dansk-flagga.png


Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

SE-253 43  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. +4642324050

Vi syns även på

Faceb.jpg