Flag_of_Sweden_svg-3.png Flag_of_Denmark_svg-2.png Flag_of_Finland_svg.png Flag_of_the_United_Kingdom_svg.png Flag_of_Germany_svg-2.png

Flagge_Edenhall_Imagebrochure-1-2.jpg

EDENHALL-12.jpg

Upptagare & teknik

Teknik och detaljer

Lyftaggregat, motorrum och hytter i den nya ROPA Panther 2-serien och Tiger 6 är i stor utsträckning identiska i enlighet med ROPAs designfilosofi. Werner Hofbauer visar er runt i kupén på den nya ROPA Panther 2 och han visar några av de många nya detaljerna.

RR upptagningsaggregat

Viktoptimerad RR-plog med enkel radjustering

RR-upptagarbordet är utrustad med motroterande vibrerande rullar, sju stycken rensvalsar, helt underhållsfritt hydrauliskt stenutlösning och enstegsjustering av plogdjupet. De 850 mm stora djupstyrningshjulen i kombination med den intelligenta trepunktsupphängningen garanterar noggrann djupstyrning av plogen. Underhållskostnader minimeras med hjälp av justerbara koniska rullager i växellådor och den oscillerande drivningen. Den praktiska underhållslyften lyfter slaghacken 90 grader för enkel inspektion och service av slaghacksknivar, blastknivar och plogskär. Bekvämt och praktisk!

Detaljer

Bekväma underhållslyften - RR plogaggregat

Slaghacken med plogaggregat och putsknivar kan lyftas hydrauliskt 90° ovanför rensvalsarna för service och inspektion. Den kan lyftas ifrån hytten med en knapptryckning utan att föraren behöver lämna hytten eller från marken med hjälp av tryckknappar, se nedan.

Starta motorn

Med en knapptryckning på upptagningsbordet kan motorn startas för att fälla upp underhållslyften.

Slaghacksalternativ

RAS hack med blastskruv

ROPA allroundslaghack med blastutmatning med skruv.

Blasten strimlas och transporteras av en blastskruv till spridartallriken, som sprider blasten över det upptagna området. Bytet med eller utan spridartallrik sker bekvämt med en knapptryckning från hytten.

En blastuppsamlingstransportör kan installeras för uppsamling av blast till djurfoder eller biogas. (extrautrustning)

PAS/RAS integral hack med växlare

ROPA allround slaghack med integral hack.
Betblasten krossas och slås ner mellan raderna.

Ett tryck på knappen i hytten växlar maskinen om till integralhack.

PIS/RIS - ROPA integral slaghack

ROPA integral hack - standardmodell för normala skördeförhållanden
Blast från betor kronor är strimlade med robusta slagor och spridas mellan raderna. Denna process sprider betblasten med alla sina näringsämnen jämnt över marken och bildar den optimala grunden för den efterföljande odling för snabb omvandling av det gröna avfallet till humus.

Micro-topparen

Micro-Topper kammen följer varje bethuvud och justerar trimningsgapet till huvudets storlek, så att betorna inte skärs för mycket och ger maximal avkastning. Avståndet mellan kniv och galler kan enkelt justeras från hytten. Du kan välja mellan toppning och "rakning" endast blast (microtoppning).

Maximal intäkt utan extra ansträngning

Gummi putsning

De båda hydrauliskt drivna rotoraxlarna kan varvtalet och höjden ställas in oberoende av varandra - unikt! Olika inställningar kan lagras och nås på joysticken med hjälp av en minnesfunktion. Varje rotoraxel kan höjden ställas in oberoende av varandra. Som en följd av detta kan föraren reagera snabbt och effektivt på olika förhållanden på grund av att betfälten ändras. Olika inställningar kan lagras och nås på joysticken med hjälp av en minnesfunktion.

RES - ROPA gummi putsare

Rensverk

Ökat rensningsskruvbord och ny roulettrensning

Den hydrauliskt spända elevatormattan transporterar effektivt betorna till det första rouletthjulet. Portalaxeln möjliggör maximal genomströmning utan att sänka betflödet eller skada betorna. Föraren kan steglöst ställa in elevatorbandets hastighet och vända om det behövs ifrån förarplats. Den automatiska betflödesmonitorn hindrar på ett tillförlitligt sätt att betorna överflödar maskinen. Tre rouletthjul med smidda tänder och förskjutna medbringare rensar betorna extremt effektivt och transporterar dem sedan till nästa steg.

I och med den högre motoreffekten har även renseffekten också anpassats i Panther 2.
RR-rensbordet har ytterligare en (sjunde) rensrulle införts och detta erbjuder en bättre rensning som är över 15 procent större.
En bredare inmatningsmatta till rouletterna garanterar en jämnare och ett snabbare betflöde till den första och större rouletthjulet. Den första rouletten med en diameter på 1740 mm följs av ytterligare två, var och en med en diameter av 1550 mm, innan betorna flyttas försiktigt in i den 1000 mm breda elevatormattan till tank.

Bettanken

30m³ stor bettank

Den automatiska tankpåfyllningen möjliggör optimal fyllnad under alla skördeförhållanden genom utmärkt viktfördelning. Två ultraljudssensorer mäter avkastningen, totalt bunkerladdningarna och spara resultatet i orderdatabasen.

Avkastningsindikator med ultraljudssensorer

Två ultraljudssensorer mäter upptagningen, totala tankinnehållet och sparar resultatet i orderdatabasen.

Utlastningselevator

Extremt lång utlastningselevator - större säkerhet med större avstånd

Mjuka polyuretanfingrar garanterar hög matningskapacitet med korta utlastningstider på så lite som 50 sekunder med en fullastad tank som håller omkring 30 m3. Den nya extremt långa utlastningselevatorn baserades på längden och konceptet av tiger 6. Utlastningselevatorn är 1600 mm bred och kan vikas på 3 ställen. Genom att basera detta på konstruktionen av ROPA Tiger 6 kan höjden minskas ytterligare trots ökad lastbredd - en stor fördel för tömning under kraftledningar.

Snabb utlastning i vagnar

Den avsevärt förlängda utlastningselevatorn är belägen mellan båda axlarna omedelbart bakom ledpunkten. Föraren har en tydlig bild av utlastningselevatorn utan extra kameror vid lastning av vagnar som körs vid sidan om. Detta gör det möjligt för föraren att lasta jämnt i vagnar från en ergonomiskt avslappnad sittplats. De bästa förutsättningarna för avslappnad och utan spill av betor, särskilt under långa dagar och på natten.
Vid utlastning till vagnar som kör längs sidan är överföringsvinkeln lägre. Kombinerat med den snabbare tanktömningen jämfört med Panther 1, detta möjliggör ännu snabbare utlastlastning under körning. Även 4 meter höga vagnar kan lastas säkert och snabbt. Två separata utlastningshöjder kan programmeras i tankens kontrollpanel för ännu större säkerhet.

Dansk-flagga.png


Kontakta oss

Edenhall Mek Verkstad AB

Vallåkravägen 54

SE-253 43  Vallåkra

inf..@edenhall.se

Tel. +4642324050

Vi syns även på

Faceb.jpg